פירוק שיתוף בגירושין – תביעה לפירוק שיתוף

תחום הגירושין הינו אחד המורכבים והטעונים ביותר בתחום המשפטי, לאור ההיבטים הרבים המתנגשים בניהול הליך זה. ראשית כל, כמובן, קיים היבט רגשי לא פשוט, שכולל בתוכו אכזבה עצומה מכך שחיי הנישואין לא צלחו. שנית, מדובר בסדרת צעדים המשפיעה על הקטינים במשפחה. אחד הנושאים שבהם סיוע עורך דין מקצועי הינו חשוב ביותר הוא פירוק שיתוף בגירושין / תביעה לפירוק שיתוף, כלומר – חלוקת רכוש שהיה משותף בבסיסו ורשום על שם שני בני הזוג.

מהו פירוק שיתוף בגירושין?

מדובר בתהליך שבמהלכו מפורקים ומחולקים כל פרטי רכוש והנכסים המשותפים של בני הזוג, כלומר אלו שהיו רשומים על שניהם. פירוק שיתוף הוא הליך הנגזר מסעיף 37(א) לחוק המקרקעין, לפיו לרשות כל שותף בנכס עומדת הזכות לדרוש את פירוק השיתוף דרך בית הדין לענייני משפחה.

במציאות המשפטית, מדובר בפעולה שנועדה לזרז את ההליכים האלה. למשל, אחד מבני הזוג מעוניין לקבל כמה שיותר מהר את מחצית עלות הדירה על מנת להתחיל לבנות את חייו מחדש. בדרך כלל, כאשר עניין זה מגיע לבית המשפט, כבר קיימת מתיחות משמעותית בין הצדדים המקיימים את ההליך, ולכן בית המשפט לוקח על עצמו את משימת בדיקת כל ההיבטים בנושא, כולל טובת הילדים.

מבחינה משפטית

נושא זה משתייך לדיני קניין. כל אחד מהצדדים המשתתפים במאבק המשפטי במהלך הגירושין יכול לפנות לבית משפט לענייני משפחה ולדרוש לממש את זכותו לפירוק – מכירת הנכס וחלוקת התמורה.

עם זאת, במקרים יוצאי דופן, בקשה חד-צדדית זו עשויה להידחות. הדבר עשוי להתרחש כאשר בית הדין הרבני מוציא "צו למדור ספציפי". מסמך זה נותן לאישה את הזכות להמשיך להתגורר בנכס המשותף. מסמך זה ניתן לאחר תביעה לשלום בית או למזונות שבוצעה בבית הדין הרבני. "צו למדור" אינו מונע מבית המשפט לדון בעניין פירוק השיתוף.

במקרים אלה נדרש "כיבוד הערכאות"– כלומר, שיתוף פעולה בין בית הדין הרבני ובית דין לענייני משפחה. האחרון לא יוציא את החלטתו לפני שבית הדין הרבני יגיע להכרעה סופית בגין "צו למדור ספציפי".

מבחינת שמירה על טובת הקטינים

כאשר בית המשפט לענייני משפחה בודק את ההתנהלות המשפחתית ומגיע להחלטות בנוגע לפירוק השיתוף, אחד הגורמים החשובים הינו הילדים. במקרה שבו יש לזוג המתגרש ילדים קטינים, בית הדין לענייני משפחה בודק ראשית כל את נושא הדיור עבור הילדים– אם הנכס המיועד למכירה הינו היחיד במשפחה. לעיתים יכול בית המשפט לעכב את נושא פירוק השיתוף לטובת הילדים, עד שימצא דיור חלופי הולם עבורם ועבור ההורה המקבל משמורת מלאה. סעיף 40א' לחוק המקרקעין עוסק בנושא זה.

עורך דין מתאים לייצוג במהלך פירוק שיתוף בגירושין

הליך פירוק השיתוף הינו מורכב ודורש מעורבות של מספר גורמים. אם תהליך המכירה לא צלח עקב חילוקי דעות בין שני הבעלים – ניתן להפנות את המשימה לבית המשפט, שמצדו ממנה שמאי הנותן הערכה של הנכס, ובשלבים הבאים עורכי הדין פועלים ככונסי נכסים (ובהעדרם – בית המשפט ממנה עורך דין מטעמו).

תביעה לפירוק שיתוף בגירושין

עורך דין מתאים משחק תפקיד חשוב מאוד בנושא פירוק שיתוף בגירושין. באמצעות ייצוג הולם ניתן לגבות את האינטרסים של הצד המעוניין להגן על זכויותיו על הנכס או על התמורה למכירתו. בנוסף, אחד הצדדים יכול לרכוש את המחצית של השני לפני שמערבים קונים מצד ג', זאת באמצעות תשלום חצי מההצעה הגבוהה ביותר שהתקבלה.

משרד עורכי הדין של דרור גלמן מתמחה בעריכת דין בתחום המקרקעין והגירושין כאחד, ויכול לספק את התמיכה הייעודית והמקצועית ביותר לקבלת תוצאות לשביעות רצונו של הלקוח – בפרקי זמן קצרים יחסית ומזורזים עד כמה שניתן.

מעוניין להתייעץ? התקשר היום לעו"ד דרור גלמן טלפון 03-5222129
ופנייתך תענה באופן מיידי. * הפנייה והכתוב ממוענים לנשים וגברים כאחד.

עורך דין גירושין העושה למענך

עורך דין גירושין העושה למענך

תפריט דיני משפחה איך מתחילים הליך גירושין גישור משפחה גירושין בהסכמה הסכם גירושין תביעת גירושין פתיחת תיק גירושין נוסח הסכם

איך מתחילים הליך גירושין

איך מתחילים הליך גירושין

איך מתחילים הליך גירושין התחלה של הליך גירושיןתלויה במידה רבה בהכנות הנכונות ובאופן בו הצדדים נוקטים אסטרטגיית פעולה. בהיבט האישי,

גישור משפחה

גישור משפחה

תפריט דיני משפחה עו"ד דין גירושין איך מתחילים הליך גירושין גירושין בהסכמה הסכם גירושין תביעת גירושין פתיחת תיק גירושין נוסח

גירושין בהסכמה – לעשות זאת אחרת

גירושין בהסכמה – לעשות זאת אחרת

תפריט דיני משפחה עורך דין גירושין הליך גירושין גישור משפחה הסכם גירושין תביעת גירושין פתיחת תיק גירושין נוסח הסכם גירושין