עו"ד צוואות לשירותכם – עו"ד דרור גלמן
כמה חשוב לכם, לקבל את מלוא זכויותיכם ולהשאיר צוואה אמיתית וצודקת? צוואה שמביאה לשלום בית במקום ריבים ומדנים? כמו בכל תחום בחיים, כך גם התמחות רבה בנושא דיני ירושות וצוואות, תסייע מאוד הן למוריש בכתיבת צוואה שכזאת והן לירושים- אשר צפויים לקבל בדיוק את מה שכיוונו אליו. עו"ד צוואות טוב הוא בעל התמחות שכזו. לדעת איך לתרגם את הרגש, לנוסח ברור המופיע בצוואה שלכם. נוסח אשר מציג את זכויות היורשים בבהירות ובפירוט כפי שרק אפשר.
ליעוץ, התקשרו כעת לטלפון 03-5222129 ופנייתכם תענה באדיבות, מקצועיות ודיסקרטיות מלאה.
או, המשיכו לקרוא וללמוד למה חשוב כל כך לערוך צוואה למרות התחושה (הלא מוצדקת) של אי-נעימות
צוואה היא מושג שמעורר אצל רובנו תחושה לא נעימה. צוואה מזכירה לנו שכולנו פה "אורחים" זמניים. למרות שאנחנו מדחיקים את ענייני הצוואה וירושה, חשוב להבין, שאי עריכת צוואה עלול להותיר אחרי לכתנו שדה משפחתי חרוך. במשפחות הכי טובות מצב של אי עריכת מסמך נוסח צוואה הוא לא דבר בריא. האנשים היקרים לך מכל עלולים להיכנס למריבות וסכסוכים רק בגלל שלא השארת אחריך הוראות לחלוקת הרכוש – נוסח צוואה .
מה עשוי לקרות במידה ותוותרו על כתיבת הצוואה
כתיבת נוסח צוואה היא, כאמור, פעולה מומלצת לכל אדם, ובעיקר לאיש משפחה. אדם נשוי שלא טרח לכתוב אותה, משאיר את חלוקת הרכוש שלו לחוק היבש. נכסיו של איש משפחה נשוי יחולקו לאחר מותו בין ילדיו ובין בן/בת הזוג. כל אחד מהצדדים יקבל מחצית מהנכסים. ייתכן בהחלט, במצב זה כי חלק מילדי הנפטר או לחילופין, בן/בת הזוג ירצו למכור את הדירה והחלק האחר- לא יהיו מעוניינים בכך. האם אתם מבינים כעת, איזה נזק עלול להיגרם למערכת היחסים המשפחתית במקרה של אי כתיבת צוואה ?
מתי הכי חשוב לכתוב צוואה?
עריכת צוואות על ידי עו"ד צוואות חשובה לכל אדם ואדם גם למען שמירה על שלמות המשפחה לאחר פטירת המצווה. אך אנחנו לא נאיביים, ויודעים שלמרות המצב הרצוי, לא לכל נפטר יש צוואה, וכנראה שעדיין, גם רבים לא הפנימו את חשיבותן של צוואות. כדי לחדד את חשיבות כתיבת נוסח צוואה, ליקטנו עבורכם מספר מצבים בהם אסור לקחת סיכון ויש לדאוג בהקדם לכתיבתה:
עו"ד צוואות – מתי חייב לכתוב את הצוואה
- במידה והמוריש מודע לכך שימיו ספורים, מומלץ מאוד לפנות לשירותי עו"ד צוואות ולכתוב נוסח צוואה. יש להדגיש כי החוק מכיר גם במצב בו החולה אינו יכול לגשת לעו"ד, ומכיר במקרה כזה, כמובן – בכפוף לכללים נוקשים, במנגנון של הצוואה שבע"פ). במידה והמקרה הוא כזה, כדאי מאות לפנות, ובאופן מיידי לעו"ד המומחה בתחום.
- עריכת הצוואה נכונה גם במצב של גירושין, או לחילופין חיים משותפים ללא נישואין (עם או בלי ילדים משותפים).
- יש לכתוב צוואה במקרה בו מעוניינים לנשל את אחד מבני המשפחה, שאמור היה לרשת את המצווה (בן/בת זוג, ילד/ה) במקרה שזה לא היה עורך צוואה, ומותיר את חלוקת הירושה על פי החוק היבש.
- הכתיבה מומלצת גם במקרה של שותפות עסקית שאינה ממוסדת תחת חברה בעלת מניות.
- כאשר אחד מהיורשים הפוטנציאליים מוגבל/נכה/חולה ואינו מסוגל לקיים עצמאות כלכלית בניגוד לשאר היורשים– תוכל הצוואה להסדיר את עניינו ולהבטיח את עתידו הכלכלי, כיוון שאין לו כלים לדאוג לעצמו.
כמובן שאלו דוגמאות למקרים בהם בולט הצורך בכתיבת צוואות, אך כפי שאמרנו, מומלץ לכתוב צוואה בכל מצב.
לא כדאי להזניח את הנושא הזה למרות אי הנעימות שבדבר ולו רק בשל אי הבהירות והמחלוקות אשר עשויות להתעורר בין מבקשי צו הירושה.
חשבו היטב. עשו חסד עם הקרובים אליכם וכתבו צוואה בעזרת עו"ד צוואות שמומחה לדיני ירושה.
תוכן אתר זה נועד למתן אינפורמציה בלבד, הוא אינו מהווה ייעוץ משפטי ואינו תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עו"ד צוואות.