עריכת צו ירושה על ידי עורך דין

התוקף החוקי שקובע עפ"י חוק הירושה את חלוקת הרכוש בהיעדר צוואה

במיוחד למקרים בהם הנפטר לא הותיר אחריו צוואה (ירושה בהעדר צוואה) קיים חוק הירושה שקובע במפורש את חלוקת הרכוש במקרה מסוג זה. כדי לתת תוקף חוקי לחלוקת הרכוש יש לערוך צו ירושה ולהגישו לרשם הירושה לאישור. לשם כך צריך עורך דין שזו התמחותו. אני כאן חובש שני כובעים. באחד ההבנה שמדובר בבני אדם שזקוקים למשענת יציבה, תומכת, מפשרת בין יריבים ומתנגדים. בשני, מומחה לדיני ירושה שמספק לכם שירות מעבר ל"רק" כתיבת צו ירושה:

מסתכל קדימה – לכאורה צו ירושה הוא אקט טכני של הגשת טפסים לרשם בית המשפט. לכאורה. כאן חשובה במיוחד הסתכלות קדימה בהתבסס על הרכוש שהיורשים עומדים לרשת והנסיון בניסוח צווי ירושה שונים.

תכנון כלכלי – לעיתים הירושה עלולה לעלות ליורשים בתשלום מיסים והיטלים יקרים. נדל"ן למשל. כאן אני משלב את הפן הכלכלי כדי למזער עלויות ואף לבטלן לחלוטין ע"י תכנון כלכלי והשגת פטורים והקלות

פותר מחלוקות – במקרים בהם צד ג' מגיש התנגדות לצו הירושה, כעורך דין ומגשר, אני הכתובת להביא להסרת ההתנגדות בדרך של משא ומתן בסופה כל הצדדים יוצאים מרוצים

נלחם כאריה – כשמגיש ההתנגדות לצו הירושה מאותת "מלחמה", אני 'לובש מדים ואיפוד קרב' ויוצא לייצג את עמדותיך עם כל הכוח, הקשיחות והדבקות במטרה – להביא לפסיקה לטובתך.

עו"ד דרור גלמן – מומחה לדיני ירושה ועריכת צוואות
לפגישת ייעוץ משפטי ניתן להתקשר 03-5222129
או להקליק כאן להשאיר פרטים ואחזור אליך בהקדם

עצה שתחסוך משקעים בעתיד

בין אם מי שקורא עכשיו את הכתוב הם ההורים ובין אם הקוראים הם היורשים לעתיד – דאגו לכתוב צוואה.
כמה צרות זה חוסך, כמה סכסוכים זה מונע, כמה משפחות ראיתי מתפרקות בסכסוכי ירושה, הכל, בגלל היעדר צוואה שתחלק את הרכוש לפי רצון המוריש.
אני מבין ויודע שאף אחד לא אוהב לעסוק או אפילו לחשוב על מותו או על מות הוריו. אבל חשיבה צעד אחד קדימה תמיד מועילה ומונעת צרות מיותרות – ומי שרוצה לשמור על שלמות משפחתו לאחר לכתו עדיף שיפנה אלי לעריכת צוואה.

ובהיעדר צו ירושה?

מבחינתי, כעורך דין מומחה לענייני ירושות – המלאכה מאד ברורה: אני עורך צו ירושה, מגיש אותה לרשם הירושה לשם מתן צו ירושה וחלוקת הרכוש תהיה כפי שקובע החוק ללא כל אפשרות לשנות את החלוקה ולו גם במילימטר. ועדיין, מעבר לאקט הטכני יש ערך מוסף בעבודה איתי:

  • היחס האישי והאנושי (שאינו מאפיין את התדמית שיש לעורכי דין)
  • היכולת לפתור מחלוקות בדרכי נועם (אלה הן גם הדרכים הזולות יותר מבחינת עלויות כמו הוצ' בתי משפט, שכר טרחת עו"ד, חוות דעת שמאים וכדומה)
  • הראייה לטווח רחוק בהיבט הכלכלי כדי למנוע מצב שהירושה גורמת לך להוצאות בלתי צפויות (היטלים, מיסוי וכדומה)
  • העקשנות, הקשיחות, התקיפות והחריפות בה אני מייצג אותך למול מתנגד לצו הירושה שמתבצר בעמדותיו.

להלן מידע חשוב בנושא הליך צו ירושה

כאמור, על מנת לממש את נכסיו של המנוח שלא הותיר אחריו צוואה יש להגיש בקשה לצו ירושה לרשם לענייני ירושה. יודגש כי צו ירושה אינו עוסק בפרטי העיזבון שהותיר אחריו המנוח.

למה נועד צו ירושה

צו ירושה נועד להסדיר ולהצהיר מי הם היורשים על פי דין ומה חלקם של כל אחד מהיורשים בעיזבונו של המנוח. חשוב לדעת כי להוצאת צו ירושה יש משמעויות משפטיות וכלכליות, במיוחד כאשר המנוח הותיר אחריו עיזבון גדול, לכן חשוב לפנות למשרד עורכי דין דרור גלמן ולקבל ייעוץ וליווי משפטי צמוד.
עריכת בקשה לצו ירושה בסיועו המקצועי של משרד עורכי דין דרור גלמן כוללת את פרטי המנוח, תעודת פטירה מקורית של המנוח או העתק נאמן למקור, אישור על שליחת הודעות לכל היורשים. בנוסף, עורך הדין יצרף תצהירי הסתלקות מהירושה במידה ויורשים בחרו שלא לקבל את חלקם בירושה. לבקשה לצו ירושה חייב עורך הדין לצרף גם ייפוי כוח עם חתימת היורשים המבקשים לקבל את חלקם מנכסי המנוח.

לשכות הרשם לענייני ירושה ותפקידן

עם תיקון חוק הירושה, תשכ"ה-1965, החלו לפעול בארץ לשכות הרשם לענייני ירושה. עם זאת, כדאי לדעת כי ניתן להגיש את בקשה לצו ירושה גם לבית הדין הרבני, כל עוד הצדדים הנוגעים בדבר מסכימים לכך וחותמים על תצהיר הסכמה המעניק את הזכות לשיפוט לבית הדין הרבני. לרוב, מגישים את הבקשה לצו ירושה ללשכת הרשם לענייני ירושה, יש להגיש את הבקשה ללשכה שבתחום סמכותה התגורר המנוח.

הרשם לענייני ירושה

הרשם לענייני ירושה פותח תיק ירושה עם קבלת המסמכים, לאחר פתיחת התיק עליו להעביר עותק מהבקשה ללשכת האפוטרופוס הכללי וזה יחליט תוך 45 ימים האם לאשר את הבקשה או לדרוש מסמכים נוספים על מנת לקבל החלטה בנושא. על הרשם לענייני ירושה לפרסם לציבור הרחב את הבקשה לצו ירושה בעיתונות היומית ובאתר הרשם לענייני ירושה. יש לציין כי הרשם בודק האם קיים תיק קודם על שם המנוח ועליו לבחון בקפידה האם הבקשה לצו ירושה עומדת בתנאים הקבועים בתקנות הירושה. כמו כן, עליו לבדוק האם המנוח הפקיד צוואה בעבר. במידה ומתקבלת התנגדות לצו הירושה במסגרת הזמן הקבועה בחוק ובכל מקרה בו זהות היורשים אינה ברורה על פי דין על הרשם לענייני ירושה להעביר את הטיפול בתיק לבית המשפט לענייני משפחה.

מסמכי ירושה

יודגש כי על עורך הדין או מבקשי הבקשה לצו ירושה לצרף למסמכים תשלום אגרה בשיעור הקבוע בתקנות הירושה, תשנ"ח-1998. ישנם מקרים בהם ניתן לקבל פטור מתשלום אגרה, ביניהם בני זוג, הורים או ילדים של מנוח שנפטר במלחמה או בפעולות איבה.
אגב, כדאי לדעת כי כיום ניתן להגיש בקשה לצו ירושה גם באופן מקוון. עם זאת, בקשה לצו ירושה באופן מקוון ניתן להגיש רק במקרים המצוינים מטה –

  • המנוח הותיר אחריו בן/בת זוג וצאצאים
  • המנוח הותיר אחריו רק צאצאים
  • המנוח הותיר אחריו בן/בת זוג והורים אך אין לו צאצאים
  • המנוח לא הותיר אחריו בן/בת זוג וצאצאים אך הוריו עדיין בין החיים

לייעוץ מקדים בענייני צו ירושה לכתיבתו והגשתו לבית המשפט לאישור, ולפתרון מחלוקות ירושה עורך דין דרור גלמן – מומחה לדיני ירושה ועריכת צוואות – צרו קשר על מנת שאוכל לטפל בעניינכם בהקדם האפשרי ועל הצד הטוב ביותר- עבורכם.

מעוניין להתייעץ? התקשר היום לעו"ד דרור גלמן טלפון 03-5222129
ופנייתך תענה באופן מיידי. * הפנייה והכתוב ממוענים לנשים וגברים כאחד.

ביטול או הפחתת מזונות

ביטול או הפחתת מזונות

תפריט דיני משפחה עורך דין גירושין – דרור גלמן לשירותכם איך מתחילים הליך גירושין גישור משפחה גירושין בהסכמה הסכם גירושין

הסכם ממון

הסכם ממון

תפריט דיני משפחה עורך דין גירושין – דרור גלמן לשירותכם איך מתחילים הליך גירושין גישור משפחה גירושין בהסכמה הסכם גירושין

מס ירושה בישראל

מס ירושה בישראל

תפריט ירושה עריכת צו ירושה – עו"ד דרור גלמן מה יורש בן הזוג הנשוי במקרה של פטירת בן זוגו? הסכם

הסכם חלוקת עיזבון

הסכם חלוקת עיזבון

תפריט ירושה חלקו של בן הזוג בירושה הסכם ירושה בין יורשים מנהל עיזבון מזונות מן העיזבון יורש אחר יורש גישור