חלוקת רכוש בגירושין, עשו זאת נכון ובזמן

גירושין אינם קלים כלל ועיקר לאיש. בני הזוג המתגרשים עוברים תקופה קשה, והרגשות הסבוכים המלווים את התהליך אינם מקלים על בני הזוג להגיע להסכמות בדבר חלוקת הרכוש וסיום הקשר ביניהם. כל אלה מקשים על חלוקת רכוש בגירושין והופכים אותה לעתים למכשול שמונע מבני הזוג לסיים את היחסים הזוגיים בצורה פשוטה ותרבותית.

על פי חוק, הגורם היחיד על פי ההלכה שמוסמך להפקיע נישואין של יהודים בישראל הוא בית הדין הרבני, אולם את ענייני חלוקת הרכוש ניתן להסדיר בערכאות אחרות מאשר בית הדין הרבני. למרות זאת, לעתים רבות, אין מנוס אלא לפנות לערכאות השונות כדי לסיים את הליך הגירושין, בפרט כאשר בני הזוג לא מצליחים להגיע להסכמות או לא ניסחו אותן מראש. העצה הטובה ביותר שניתן להשיא בעניין זה היא שמומלץ לפנות אל עורך דין מוקדם ככל הניתן, ומומלץ לפני הנישואין, כדי להבטיח את זכויותיכם.

ליעוץ, התקשרו כעת לטלפון 03-5222129 ופנייתכם תענה באדיבות, מקצועיות ודיסקרטיות מלאה. 

משפחה

חלוקת רכוש בגירושין על פי הסכם ממון

חלוקת רכוש בגירושין ניתן לעשות בכמה דרכים: בני זוג אשר ערכו טרם הנישואין הסכם ממון או אשר הגיעו להסכם כזה אף לאחר הנישואין, יכולים בהליך פשוט יחסית לאשרו בבית המשפט לענייני משפחה. במקרה כזה, הסכם הממון מקבל תוקף של פסק דין והוא מחייב את הצדדים וכל מי שנוגע לעניין כאילו הורה על כך בית המשפט עצמו. זה המצב העדיף, אולם פעמים רבות בשל חוסר מודעות וסיבות נוספות, זוגות רבים אינם עורכים הסכם ממון טרום נישואין ומגיעים אל הגירושין ללא הסכם כזה. כאמור, גם אחרי הנישואין ניתן לערוך הסכם ממון, אולם ככל שהדבר נעשה בסמוך או במהלך הגירושין, התחושה הקשה ומערכת היחסים ששרויה במשבר, עשויים להקשות על בני הזוג להגיע להסכמות. במיוחד בתקופה כזו, מומלץ לפנות לייעוץ אצל עורך דין אשר מעניק שירות גישור שתכליתו לסייע לבני הזוג להגיע להסכמות, שניתן יהיה לעגן בהסכם, ובכך לחסוך את הצורך בהתדיינות משפטית והחרפת המצב.

חלוקת רכוש בגירושין על ידי הערכאות ומרוץ הסמכויות

הואיל והחוק בישראל קובע כי ענייני גירושין ונישואין של יהודים בישראל יידונו בסמכותו הבלעדית של בית הדין הרבני, את ההחלטה על הגירושין עצמם ייתן בית הדין הרבני. אולם את ההחלטה מה ייעשה ברכוש, ככל שהיא נדרשת, ניתן לקבל מאת בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה. כיצד קובעים היכן העניין יידון? בהתאם למקום הראשון בו הוגשה הבקשה. אם היא נכרכה לתביעת הגירושין ובית הדין הרבני החל לדון בחלוקת הרכוש, אז קנה בית הדין הרבני סמכות. לעומת זאת אם הוגשה הבקשה לבית המשפט לענייני משפחה וזה החל לדון, הדיון יתקיים בו. כך נוצר מרוץ סמכויות בו "רצים" בני הזוג אל הערכאה העדיפה מבחינתם, בהסתמך על הדינים לפיהם מחליטה כל ערכאה.

חלוקת רכוש

ישנם דברים אשר על פי חוק יחסי ממון מחולקים באופן שווה בין בני הזוג, ואשר גם בית הדין הרבני מחויב להם, אולם עדיין ישנם הבדלים באופן הפסיקה של הערכאות השונות. נוסף על הבדלים אלו, הרי שיש להביא בחשבון גם אספקטים נוספים של חלוקת הרכוש, כגון מסים שונים שאתם עלולים לשאת בהם בעת מימוש נכסים (בפרט כאשר מדובר במקרקעין ונדל"ן) ואשר יכולים להקשות מאוד מבחינה כלכלית על בני הזוג, בשעה שממילא קשה במובן הכלכלי.

כיצד לבצע חלוקת רכוש בגירושין?

כיצד תוכלו לדעת איזו ערכאה מתאימה לכם? כיצד תדעו לבצע חלוקת רכוש בגירושין בצורה נכונה? מובן כי הדרך הטובה ביותר לעשות את זה היא באמצעות היוועצות עם עורך דין שעוסק בתחום דיני המשפחה. ככלל, יעדיפו עורכי הדין להימנע מההתדיינות בערכאות השונות, משום שזאת יכולה להיות ארוכה ומתישה, בפרט כאשר נמצאים במצב של עימות בין בני הזוג, וככל שהרגשות בגירושין קשים יותר. אולם, בלית ברירה, ידעו עורכי הדין להמליץ לכם על הערכאה העדיפה מבחינתכם.

משרדו של עו"ד דרור גלמן ערוך ומוכן לייעץ לכם בכל אחד מהשלבים שבדרך. המשרד צבר ניסיון רב בליווי אנשים בהליכי גירושין, כמו גם בסיוע לזוגות לגבש הסכמי ממון

מעוניין להתייעץ? התקשר היום לעו"ד דרור גלמן טלפון 03-5222129
ופנייתך תענה באופן מיידי. * הפנייה והכתוב ממוענים לנשים וגברים כאחד.

נוסח הסכם גירושין

נוסח הסכם גירושין

תפריט דיני משפחה עורך דין גירושין הליך גירושין גישור משפחה גירושין בהסכמה הסכם גירושין תביעת גירושין פתיחת תיק גירושין חלוקת

תביעת אבהות

תביעת אבהות

תפריט דיני משפחה עו"ד גירושין איך מתחילים הליך גירושין גישור משפחה גירושין בהסכמה הסכם גירושין תביעת גירושין פתיחת תיק גירושין

פירוק שיתוף בדירה

פירוק שיתוף בדירה

תפריט דיני משפחה עורך דין גירושין – דרור גלמן לשירותכם איך מתחילים הליך גירושין גישור משפחה גירושין בהסכמה הסכם גירושין

סרבנות גט

סרבנות גט

תפריט דיני משפחה עורך דין גירושין הליך גירושין גישור משפחה גירושין בהסכמה הסכם גירושין תביעת גירושין פתיחת תיק גירושין נוסח